Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Jakie są popularne rodzaje włoskich serów mozzarella

Chyba żadna oryginalna pizza nie obejdzie się bez składników o dobrej jakości. Tutaj nie ma miejsca na kompromisy, jeśli rzeczywiście jej smak ma być taki jak we Włoszech, to trzeba dopilnować tego, żeby na niej się znalazły jedynie produkty włoskie oryginalne. Dotyczy to zarówno sosu pomidorowego raz mąki, jak też serów. Rzecz jasna podstawą będzie tutaj wyjątkowo smaczna mozzarella włoska, robiona jedynie z mleka krów pasących się na włoskich łąkach.

Mozzarellę robi się rzecz jasna w wielu innych krajach, ale chyba każdy kto zna się chociaż trochę na jedzeniu, od razu zauważy ogromną różnicę w smaku. Ten gatunek sera wygląda bardzo charakterystycznie i ciężko go pomylić z innym. Ma postać kulek o kilkucentymetrowej średnicy, które są sprężyste i miękkie. Przed sprzedaniem te kulki pakowane są do woreczków i zalane serwatką, przez co zachowują odpowiednią świeżość i nie wysychają.

Taką mozzarellę użyć rzecz jasna można na pizzę, lecz również sprawdzi się ona świetnie w formie dodatków do sałatek czy kanapek. Jeśli ktoś chciałby popróbować jakiś innych odmian mozzarelli, jakie są robione we Włoszech, to z pewnością posmakuje mu produkty włoskie oryginalne. Dzięki dodatkowi śmietany przy produkowaniu ma ona delikatnie maślany smak oraz płynne wnętrze. Bardzo ciekawa jest też mozzarella buffala, mało jeszcze znana u nas. Ją z kolei produkuje się z mleka bawolego, przez to że ma ono więcej tłuszczu, to sam ser ma delikatnie kwaskowy, charakterystyczny smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Dodaj komentarz