Lato to czas, kiedy bardzo często się sięga po najróżniejsze napoje i lody, szczególnie jeżeli są one zimne. A właśnie taka jest granita, zyskująca od paru lat bardzo dużą popularność. Ten przepyszny deser pochodzi ze upalnej Sycylii, to właśnie tam ktoś połączył cukier, sok z cytryny oraz wodę, i zaczęto to serwować w pół zmrożonej formie. Temperatura deseru jest mniejsza od zera, lecz przez ciągłe mieszanie wszystko przyjmuje formę kryształków lodu.
W krótkim okresie czasu granita stała się popularna w całej Europie, w upalne dni bijąc rekordy popularności. Z tego też powodu wiele osób planując jakiś wakacyjny biznes rozważa poważnie zajęcie się oferowaniem granity. W praktyce taki biznes nie będzie wymagał jakiś pokaźnych finansowych nakładów, a przynieść może całkiem ciekawe przychody. Po pierwsze zainwestować trzeba będzie w granitor, czyli sprzęt do robienia tego deseru. Granitory są oferowane w wielu wersjach, różniących się od siebie ilością zbiorników, możliwościami ustawienia temperatury czy dodatkowymi funkcjami.
Jeśli rzeczywiście chce się rzeczywiście na tym zarobić, to od razu postawić należy na urządzenie o dużej wydajności, którego nie będą ograniczać za małe możliwości. Oprócz granitora będą jeszcze do kupienia różnego rodzaju akcesoria i dodatki, takie jak na przykład opakowania do granity, konieczne do tego żeby można ją było podać klientom, czy podgrzewacz do sosu. Jeżeli znajdzie się do tego odpowiednie miejsce, najlepiej przy jakiejś plaży, to można będzie liczyć na sporą ilość klientów.
+Tekst Sponsorowany+